100-річчя з дня народження В.О.Сухомлинського

2018-03-14

/Files/images/DSCN0105.JPG

Педагогічна діяльність В. Сухомлинського багатопланова. Вона зазнавала певної еволюції, постійно збагачувалася, поглиблювалася. Хоча він жив і творив у застійні часи, ставлення до його діяльності та ідей не змінилося. Його педагогічна концепція високогуманна і демократична, органічно поєднує класичну і народну педагогіку

У Прогресівській ЗОШ І-ІІІ ст. учні 3 класу приділили увагу цій даті і більш детально познайомились із життєвим шляхом...

/Files/images/DSCN0091.JPG /Files/images/DSCN0099.JPG /Files/images/DSCN0103.JPG
Шкільний бібліотекар Корогод Л.Л влаштувала виставку творів Василя Олександровича, на якій розповіла учням , що автор писав твори не тільки для дітей , а й для дорослих...
/Files/images/IMG_20180314_151744.jpg /Files/images/IMG_20180314_151904.jpg

АФОРИЗМИ ВАСИЛЯ ОЛЕКСАНДРОВИЧА СУХОМЛИНСЬКОГО

Не вимагай від рідних неможливого.

Я домагався, щоб у кожної дитини в серці найрадіснішим, найдорожчим, найсвятішим були мати, батько, брати, сестри, друзі.

Залізо іржавіє, не знаходячи собі застосування, стояча вода цвіте, а на холоді вкривається кригою, розум же людини, не знаходячи собі застосування, хиріє.

Щоб любити – треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити.

Хоча б над тобою було сто вчителів – вони будуть безсилі, якщо ти не зможеш сам змусити себе до праці і сам вимагати її від себе.

Праця – це одне з найчистіших і найшляхетніших джерел емоційного стану, радості діяння, творення. Думка, що народжена, збуджена, витончена в праці, стає радісною, оптимістичною.

Кiлькiсть переглядiв: 219